Výrobky 

Zlepšujúce prípravky

Tlač - + Poslať priateľovi

Čo sú to zlepšujúce prípravky?

Je to kombinácia vzájomne zladených a doplňujúcich sa zložiek:

  • okysličovadiel (kyselina askorbová atď.), posilňujúcich lepok s cieľom získať optimálnu tvarovú stabilitu,
  • enzýmov (amyláza atd.), umožňujúcich spracovanie zložitých cukrov pre výživu kvasiniek a zlepšujúcich farbu kôrky,
  • emulgátorov (lecitin, monoglyceridy atď.) zlepšujúcich štruktúru lepku s cieľom zvýšenia schopnosti zadržovania plynov,
  • reduktantov (deaktivované droždie ai.) umožňujúcich získať bohatšiu štruktúru lepku pri procese miesenia
  • zložiek so špeciálnymi účinkami (sójová múka, slad atď.).

Ako fungujú zlepšujúce prípravky?

Účinky komplexného zlepšujúceho prípravku sa prejavujú v:

  • Stabilizácii technologického procesu. Používanie zlepšujúcich prípravkov umožňuje dosiahnuť vynikajúce výsledky taktiež pri premenlivej kvalite múky.
  • Zlepšení vlastností cesta. Cesto lepšie znáša strojové spracovanie, zlepšuje sa jeho tvarovateľnosť a schopnosť zadržovať plyny. Znižuje sa riziko prekysnutia.
  • Aktivácia procesu kvasenia. Po pridaní zlepšujúceho prípravku sa urýchľuje činnosť kvasiniek.
  • Optimalizácia procesu pečenia. Zlepšujúci prípravok zaisťuje veľký objem cesta pri pečení.

Zlepšujúci prípravok umožňuje získať:

  • lepšiu štruktúru vnútrajška, farbu a vonkajší vzhľad kôrky
  • veľký objem a kyprosť výrobku
  • lepšiu chuť a trvanlivosť výrobku