Pekári a cukrári 

Novinky

Tlač - + Poslať priateľovi

Novoročná receptúra







Receptúra na pomarančovú guľu
Cesto
Suroviny Hmotnosť v kg Dávka v % na množstvo múky
Múka pšeničná 4 100%
Soľ 0,05 1,2%
Cukor 0,32 8%
Magimix Original - zlep. prípravok 0,02 0,5%
Pomarančová náplň 0,8 20%
Milla Back - stolný margarín 0,4 10%
Voda 1,8 45%
Droždie Vivo 0,2 5%
Celkom 7,59  
Postup výroby
Miesenie: 3 minúty pomaly a 7 minút rýchlo
Teplota cesta: 27 - 28°C
Zrenie cesta: 15 minút
Spracovanie: deličkou
Odpočívanie: 10 minút
Tvarovanie: ručné
Kysnutie: 40 - 50 minút/ 35°C/ 75%
Pečenie: 8 - 10 minút/ 220 - 240°C

 

Všetky suroviny miesime naraz. Po vymiesení necháme 15 minút odpočinúť. Ďalej cesto navážime do bochníkov o hmotnosti 2,1 kg. Po odležaní (10 minút) na deličke rozdelíme a vytvarujeme do tvaru žemle. Ukladáme na plech a dáme vykysnúť. Po vykysnutí pečieme, netreba mašlovať, stačí zapariť. Po upečení potrieme olejom a posypeme škoricovým cukrom. Výrobok sa vyznačuje svojou výraznou chuťou a vôňou po pomaranči a škorici.

 


Dátum: 24.01.2013

« späť na zoznam článkov