Pekári a cukrári 

Novinky

Tlač - + Poslať priateľovi

Ľanové pečivo - receptúra







Ľanové pečivo si veľlmi jednoducho pripravíte z novej cereálnej zmesi CEREÁL UNI.

Viac o nej sa dozviete tu

Vaši zákazníci uričte ocenia nový typ cereálneho pečiva s príjemnou chuťou a za prijateľnú cenu.

 

 

Ľanové pečivo  
CESTO
Suroviny Hmotnosť v kg Dávka v % na množstvo múky
Pšeničná múka T512 10 100%
Cereál uni 2 20%
Droždie 0,35 3,5%
Olej 0,30 3%
Soľ 0,20 2%
Voda 6,50 65%
CELKOM 19,35 kg  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postup výroby
Miesenie: 4 minúty pomaly + 4 minúty rýchlo
Teplota cesta: 28 - 30°C
Zrenie cesta: 10 - 15 minút
Delenie: 60 g
Odpočívanie: 10 minút
Tvarovanie: pečivo
Kysnutie: 45 - 55 minút / 32°C / 75%
Pečenie: 10 - 13 minút / 230 - 240°C

 

 

 

 

 Zo surovín si pripravíme stredne tuhé cesto, ktoré po krátkom odpočinutí delíme na požadovanú gramáž a tvarujeme podľa potreby, napr. rožkové tvary, pletenky, hviezdičky, bagetky, žemle a podobne. Vytvarované výrobky na povrchu navlhčíme vodou a posypeme ľanom alebo rôznymi posýpkami. Bagetky môžeme pred sádzaním narezať.

Cesto z tejto zmesi je dobre spracovateľné aj na rohlíkových linkách priemyselných pekární.

 


Dátum: 28.08.2013

« späť na zoznam článkov