Pekári a cukrári 

Louis Lesaffre Cup

Tlač - + Poslať priateľovi

Louis Lesaffre Cup 2007 - príprava na súťaž







Slovenský reprezentačný tím pekárov sa pripravoval na pekársku súťaž vo Francúzsku

Kvalifikačné kolo Pohár Louis Lesaffrepre postup na Majstrová sveta pekárov sa blíži. V dňoch 17 – 19. septembra tohto roku sa národné pekárske družstvá zo strednej Európy predstavia v poľskej Poznani počas Medzinárodnej potravinárskej výstavy POLAGRA FOOD, aby bojovali o postup na Majstrovstvá sveta pekárov, ktoré sa uskutočnia v roku 2008 v Paríži. Cieľom tejto prestížnej pekárskej súťaže je zlepšiť imidž profesie pekára, spojiť pekárov z celého sveta a zároveň umožniť vyniknúť novým talentom v oblasti pekárstva.

Tejto významnej pekárskej udalosti sa zúčastní aj slovenský tím pekárov pozostávajúci z nasledujúcich členov: Norbert Czetli – súťažiaci v kategórii „Chlieb a bagety“, Peter Bartek bude prezentovať „Jemné pečivo“ a Andrea Horváthová predvedie „Umelecké dielo“ na tému „Chlieb - Identita našej krajiny“.

S cieľom vycibriť svoje pekárske umenie a trénovať na kvalifikačné kolo Majstrovstiev sveta pekárov v Poznani, tzv. Pohár Louis Lesaffre, slovenské družstvo pekárov absolvovalo školenie vo Francúzsku. Tréning prebiehal v Pekárskom centre materskej spoločnosti Lesaffre International (Marquette-lez-Lille) pod vedením jedného z najlepších školiteľov v rámci skupiny Lesaffre, pána Francoisa Jourquina.

Súťažný tím pekárov rozvíjal svoje znalosti a zručnosti v troch súťažných disciplínach: chlieb a bagety, jemné pečivo a umelecké dielo. Simulovali sa súťažné podmienky a hodnotili sa kritéria ako hmotnosť a počet výsledných výrobkov, chuť a kvalita výrobkov správne množstvo cesta, zdobenie pečiva, tvarovanie bagiet, spracovanie umeleckého diela, ale samozrejme sledoval sa aj čas, čistota pri práci, tímová práca atď.

Školeniu vo Francúzsku predchádzalo sústredenie v Olomouckom Pekárskom centre v sesterskej spoločnosti Lesaffre Česko a.s. za prítomnosti technológov spoločnosti Lesaffre Slovensko a.s., ktorí sa podelili so svojimi skúsenosťami so súťažným tímom.

Školenia zorganizovala a sponzorovala spoločnosť Lesaffre Slovensko, a.s., čím umožnila slovenskému reprezentačnému tímu pekárov zdokonaliť svoje pekárske umenie a skvalitniť prípravu na prestížnu pekársku súťaž Pohár Louis Lesaffre. Obidve sústredenia mali pozitívni prínos pre súťažiacich pekárov a pomohli im s ich náročnou prípravou.

Viac informácii o spoločnosti Lesaffre Slovensko a.s., dodávateľa čerstvého pekárskeho droždia Vivo, zlepšujúcich prípravkov zn. Magimix a pekárskych zmesí zn. Inventis, nájdete na www.lesaffre.sk.



« späť na zoznam článkov