Domov > Domácnosti  >  Recepty  >  Nátierky 
Domácnosti 

Nátierky

Tlač - + Poslať priateľovi

Jarná drožďová nátierka

POTREBUJEME:

 

  • 5 kociek droždia VIVO 42 g
  • 60 g masla 
  • 3 celé vajíčka 
  • ½ sáčku mrazenej jarnej zeleniny (popr. 4 lyžice čerstvej) 
  • 1 kávovú lyžičku kremžskej horčice 
  • 4 kávové lyžičky japonskej sójovej omáčky 
  • majoránku, cesnak, morskú soľ, čierne korenie

 

POSTUP: 

V panvici na masle orestujeme zeleninu s nadrobno nakrájanou cibuľou. Do orestovanej zmesi pridáme droždie a na miernom ohni vymiešame do kašovitej konzistencie. Potom pridáme kremžskú horčicu, sójovú omáčku, soľ a čierne korenie a za stáleho miešania počkáme, až sa hmota vyzráža. Potom pridáme rozšľahané vajíčka a miešame tak dlho, kým hmota zhustne. Na záver odstavíme z priameho ohňa a dochutíme cesnakom a majoránkou. Podávame teplé aj vychladené. Môžeme dozdobiť aj čerstvou petržlenovou vňaťou. 


Drožďová nátierka so šunkou

POTREBUJEME:

 

  • 5 kociek droždia VIVO 42 g
  • 60 g masla 
  • 1 väčšiu cibuľu 
  • 3 celé vajíčka 
  • 1 kávovú lyžičku kremžskej horčice  
  • 150 g šunky  
  • 100 g strúhaného údeného syra 
  • 4 kávové lyžičky bežnej alebo japonskej sójovej omáčky  
  • majoránku, cesnak, soľ, čierne korenie

POSTUP: 
 

V panvici na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu so šunkou a dusíme. Do podusenej zmesi pridáme droždie a na miernom ohni vymiešame do kašovitej konzistencie. Potom pridáme kremžskú horčicu, sójovú omáčku, soľ a čierne korenie a za stáleho miešania počkáme až sa hmota vyzráža. Potom pridáme rozšľahané vajíčka a miešame pokiaľ hmota nezhustne. Do takto upravenej zmesi pridáme nastrúhaný údený syr a premiešame. Na záver odstavíme z priameho ohňa a dochutíme cesnakom a majoránkou. Podávame teplé aj vychladené.