Domácnosti 

Časté otázky

Tlač - + Poslať priateľovi

Ako spracovávať čerstvé pekárske droždie pri miesení mixérom a pri použití domácej pekárne?







Miesenie mixérom:

  • Pripravte si množstvo čerstvého pekárskeho droždia uvedené vo Vašom recepte.
  • Rozdrobte droždie priamo do múky.
  • Mixujte najprv 3 minúty na pomalom rýchlostnom stupni a potom 5 minút rýchlo (2. rýchlostný stupeň), kým Vám vznikne homogénne cesto.

Hnetenie s domácou pekárňou:

  • Pripravte si množstvo čerstvého pekárskeho droždia, ktoré je uvedené vo Vašom recepte.
  • Rozpusťte droždie v troške vlažného mlieka alebo vody.
  • Vzniknutú hmotu pridajte do múky.
  • Zvoľte potrebný program a postupujte podľa návodu k obsluhe Vašej domácej pekárne.


« späť na zoznam článkov