Domácnosti 

Časté otázky

Tlač - + Poslať priateľovi

Ako skladovať a používať čerstvé droždie?







Čerstvé pekárske droždie musí byť skladované pri teplotách od 1 do 10 °C, čo je teplota, pri ktorej droždie nepracuje, a tým je garantovaná jeho kvalita po celú dobu trvanlivosti až do okamžiku jeho spotreby. Opakované vystavovanie droždie vyšším a nižším teplotám ho oslabuje.

Droždie sú živé mikroorganizmy, ktoré by pri miesení cesta nemali dlhodobo prísť do priameho kontaktu s inou surovinou, predovšetkým so soľou, ktorá môže negatívne ovplyvniť priebeh kysnutia. Droždie preto pridávajte priamo do múky a soľ vsypte pred miesením cesta mimo dosah droždia.

Tiež sa vyvarujte kontaktu droždia s vysokou teplotou, pretože teplota nad 55°C ničí bunky droždia. Pri miesení cesta preto pridávajte vodu alebo mlieko s maximálnou teplotou 40 °C.



« späť na zoznam článkov